06-19335556 Info@itsisolatie.nl

Isolatie

Isolatiematrassen

Een isolatiematras wordt gebruikt voor het vasthouden van warmte bij technische installaties, met name voor appendages en apparaten welke na het isoleren regelmatig onderhoud behoeven. Het vasthouden van de warmte zorgt op deze manier voor een lagere energie rekening. Tevens zorgen de matrassen er gelijk voor dat de mensen beschermd worden tegen de enorme hitte van bepaalde instalaties, zodat er geen brandwonden ontstaan. De isolatiematrassen worden vaak ingezet op plaatsen die moeilijk te bereiken zijn en/of waar plaatwerk niet mogelijk is. Maar ook vanwege hun enorme flexibiliteit.

 

Warmte Isolatie

Warmte-isolatie of thermische isolatie is een eigenschap van materialen en constructies om de overdracht van thermische energie (warmte) tussen twee zijden van het materiaal of de constructie tot een minimum te reduceren. Om een goed advies uit te brengen met betrekking tot de juiste isolatiedikte en welk materiaalsoort zijn we afhankelijk van de inwendige temperatuur van de omgeving en de omgeving zelf.

Leidingen, tanks, ketels en andere vormstukken welke een temperatuur hebben van 0 tot 1600 graden isoleren wij onder andere met steenwol, armaflex, foamglas, keramische deken en/of pir.

Koude Isolatie

De belangrijkste taken van koude isolatie zijn: het verhinderen van condens en het zo laag mogelijk houden van energieverliezen. Het isoleren van leidingen, kanalen, tanks, afscheiders en andere vormstukken welke een inwendige temperatuur hebben van -200 tot 0 graden is precisiewerk omdat bij deze lage temperaturen elk kiertje condensvorming of ijsvorming zal veroorzaken en funest kan zijn.

Door te isoleren met armaflex, foamglas en/of pir voorzien van mylarfolie kunnen wij er voor zorgen dat er geen condens of ijsvorming optreed.

Ketels / Opslagtanks

Centrale verwarming (afgekort tot CV) is een verwarmingssysteem, waarbij de warmte die nodig is voor de verwarming van de vertrekken van een gebouw, centraal wordt opgewekt en met behulp van een warmteoverbrengend medium (stoom, water of lucht) wordt overgebracht naar deze vertrekken. Het meest bekend is het systeem waarbij radiatoren staan opgesteld die warmte krijgen toegevoerd via stoom- of warmwaterleidingen van een entraleverwarmingsketel.

Een stoom- of CV ketel wordt geisoleerd met steenwol. Als afwerking kunt u kiezen uit aluminiumplaat of een van de standaard plastisol kleuren.

Leidingen, tanks, ketels en andere vormstukken welke een temperatuur hebben van 0 tot 1600 graden isoleren wij onder andere met steenwol, armaflex, foamglas, keramische deken en/of pir.

Leidingen

Koelleidingen, koudwaterleidingen, vriesleidingen, warmwaterleidingen, CV -en stoomleidingen isoleren we met armaflex, puraan of steenwol. Afhankelijk van de omgeving en de toepassing wordt het juiste materiaal en dikte gebruikt.

Leidingwerk wat afgewerkt wordt met plaatwerk wordt door ons ter plekke opgenomen en pasklaar ingemeten zodat het uiteindelijk door onze monteurs geplaatst kan worden.

Akoestische Omkastingen

Als ventilatoren, compressoren, hoge drukpompen, gasmotoren, compressoren, vacuümpompen, pons-nibbelmachines, excenterpersen, zaagmachines, freesmachines, koelmachines, houtbewerkingsmachines of dieselmotoren teveel lawaai maken, dan hebben wij voor u de passende oplossingen in de vorm van een akoestische omkasting.

De geluidsisolerende omkastingen blinken uit door hun hoge geluiddemping over een breed frequentiegebied. De omkastingen worden modulair opgebouwd uit zelfdragende panelen en kunnen voor bijna elke toepassing gebruikt worden

Adres

Nijverheidsstraat 20
6135 KJ
Sittard

Telefoonnummer

046-4518639
06-19335556

Email

Info@itsisolatie.nl

Neem contact met ons op

Privacy Voorwaardes

Volg ons op Social Media!